В Англия от днес започва изпращането на покани за трета ваксина на

...
В Англия от днес започва изпращането на покани за трета ваксина на
Коментари Харесай

В Англия изпращат покани за ваксиниране с трета доза

В Англия от днес започва изпращането на предложения за трета ваксина на към 1,5 милиона души, съобщи БНР. 

Бустерната доза ще се предлага на най-уязвимите британци, както и на здравни и обществени служащи, които са на първа линия.

Министърът на здравепозването Саджид Джавид съобщи, че това важен метод да се управлява коронавирусът преди настъпването на зимата.

Трета доза ще бъде предлагана на девет приоритетни групи, които включват всички над 50 години. На по-млади хора, които са извънредно клинично уязвими или попадат в рискова група, също ще бъде предлагата бустер ваксина.  Тя ще се слага обаче единствено на хора, получили втора доза преди минимум 6 месеца. Препоръчително е третата доза да бъде на „ Пфайзер “, без значение каква и била предходната ваксинаа, само че като опция може да бъде употребена и половин доза от „ Модерна “. 

Кампании за бустер ваксини се водят и в останалите елементи на Обедиенното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. От националното зрдравеопазване оповестиха, че се чака скоро да стартира и имунизиране на децата от 12 до 15 години.

Швейцария вкарва по-строги условия за влизане в страната. От през днешния ден хората, които не са имунизирани или преболедували Covid през последните 6 месеца, ще би трябвало да показват PCR или бърз тест,  оповестяват от българското Министерство на външните работи. Гражданите ще бъдат тествани наново сред 4-тия и 7-ия ден от влизането си в Швейцария и са задължени до два дни да уведомят за резултата от втория тест съответните кантонални управляващи.
Става задължително  и представянето на формуляр с данни за контакт за всички влизащи в страната, без значение дали са имунизирани или преболедували.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР